L'entorn de Figueres

Arreu del món no es pot parlar de surrealisme sense parlar de Dalí, ni de Dalí sense fer esment de Figueres. Us convidem a fer una visita guiada pels escenaris dalinians de Figueres, la ciutat on Dalí va néixer, viure i morir, la ciutat on va voler deixar la seva obra més emblemàtica.

Capital de l'Empordà, la vocació turística de la comarca fa que Figueres es converteixi en el centre neuràlgic de la Costa Brava i la ciutat més important de les properes a la frontera amb França, essent porta d'entrada i punt de parada obligada de viatgers i turistes.                                                                                                                                                          

Museus
Teatre-museu Dalí inaugurat l'any 1974, va ser construït sobre les restes de l’antic Teatre de Figueres, i conté un ampli ventall d’obres que descriuen la trajectòria artística de Salavdor Dalí (1904-1989), des de les seves primeres experiències artístiques i les seves creacions dins el surrealisme, fins a les obres dels últims anys de la seva vida.

Museu del Joguet de Catalunya inaugurat l'any 1982 a les dependències de l’antic Hotel París a la Rambla de Figueres, el Museu exhibeix més de 4000 peces: cavalls de cartró, cuines, pilotes, baldufes, avions, cotxes, trens, nines, titelles .. Acompanyen moltes d’aquestes peces fotografies antigues de nens amb els seus joguets.

Museu de l'Empordà conserva una de les col·leccions d’art més destacades de la comarca. Creat l’any 1946, la història de les seves col·leccions es remunta a finals del segle XIX, a partir dels dipòsits del Museo del Prado i de les donacions i els llegats de personatges il·lustres empordanesos.

La ciutat històrica

Un important patrimoni monumental en el que destaquen les antigues muralles medievals i el Castell de Sant Ferran (fortalesa construïda al s.XVIII) així com abundants exemples d'arquitectura modernista, neoclàssica que apareixen disseminades per tot el centre de la ciutat.

La Cultura
La cultura és viva a la ciutat. Fires, festes, festivals.. Figueres ofereix una àmplia oferta cultural durant tot l'any. Si sou amants de la cultura, no us podeu perdre la programació regular de la ciutat i els seus esdeveniments més destacats., com el Festival Acústica  o el Festival Internacional del Circ 

Esports i Natura
Rutes de senderisme i cicloturisme permeten descobrir els racons més emblemàtics de la ciutat i de la comarca. Alguns d'ells són Eix Figueres-RosesRuta del Castell de Sant FerranCamí Natural de la MugaCamí Natural del riu Manol

Gastronomia
La cuina de Figueres combina matèries primeres procedents del mar i de la muntanya. Per acompanyar, es poden escollir qualsevol dels excel.lents vins i caves etiquetats sota la denominació d'Origen Empordà - Costa Brava. 

+34645776431
info@coolapartments.eu